@ Foto header Sandra Hoogeboom Fotografie

Edwin Suurenbroek

Edwin speelt vanaf 2011 bij ARTI en begon met het stuk 'Tot op de Bodem'. Edwin heeft sindsdien niet alleen verschillende rollen gespeeld, maar heeft ook zelf een ARTI lab geschreven genaamd 'De Kliniek' die nog een prijs heeft mogen ontvangen bij het Saenstheaterfestival te Assendelft. Dit seizoen speelt hij niet alleen bij het stuk 'Teaparty' onder regie van Jeroen Kortekaas maar ook in de ARTI lab 'Koffie Verkeerd'. 

 

Fenny Schouwing

Fenny is sinds september 2014 lid van ARTI. Haar eerste toneelstuk was "Alles". Het tweede jaar Kings of War. Het leukste vindt Fenny  toch het Vaudeville theater van EEUW voor het 100 jarig bestaan van ARTI. Afgelopen seizoen was ze bezig met de De Liefde wat ze ook bijzonder leuk vond, vooral de afwisseling van beweging en teksten vindt Fenny heel bijzonder.

Gabi Ouwerkerk

Gabi speelt sinds september 2017 voor toneelgroep ARTI. Hiervoor speelde Gabi vanaf 1998 tot 2017 bij ZVT Zaandam. Ze begon met toneelspelen bij het Andijker Jeugd Toneel van 1986 tot 1992

Gerda Klievink

Gerda Klievink (1955)  is freelance regisseur. Zij schrijft en regisseert al twintig jaar toneelstukken/musicals/opera/ muziektheater. Ze werkte tot 2014 in Oss en omgeving als dramadocent binnen het middelbaar onderwijs en als regisseur voor toneelgezelschappen, opera- en operetteverenigingen en koren. Vanaf 2006 deed ze dat vanuit haar eigen onderneming: Theaterschool T’extpierement. Sinds 2014 werkt en woont zij in Amsterdam.

Gerda Westerdijk

Gerda is sinds 1997 lid van ARTI. Haar meest memorabele voorstelling is 'De Meeuw' van Tsjechov, ook heeft ze hele goede herinneringen aan 'Buren'.

 

Hans Paape

In het seizoen dat ARTI 'De Kersentuin' speelde in 2012 is Hans bij ARTI lid geworden. Zijn eigen inbreng in 'De Kersentuin' (muziek/lied/impro) en in 'Alles' (de dans) behoren bij zijn leukste ervaringen.

 

 

Ina Heesen

Al enige tijd speelt Ina met veel plezier bij ARTI.  EEUW, Kaukasische Krijtkring, De Liefde en nu bij Heen en Weer.  Na een jaar weg te zijn geweest als lid doet ze nu weer mee.

Lenie en Hans van Noort - Vormgeving

Hans nam ooit de voorzittershamer van zijn vader over en heeft ruim/meer dan 10 jaar de hamer vast gehouden. Hans heeft geregeld hand- en spandiensten gedaan voor ARTI en nog steeds is Hans lid van ARTI. Zijn vrouw Lenie begon meer dan 50 jaar terug als speelster bij ARTI, vond na enkele jaren alles wat achter de schermen plaatsvond interessanter en begon zich bezig te houden met de schmink, vormgeving en heeft menige stukken geregisseerd. De laatste 20 jaar is ze de vaste vormgever van ARTI en is actief binnen de artistieke commissie. Lenie heeft ook de ARTI lab bedacht en ontwikkeld.

 

Marianne Ockeloen

Sinds september 2017 hoort Marianne bij het ensemble van ARTI. Ze speelde voor het eerst toneel  van 2000 tot 2005 bij improtoneel met/voor kinderen bij de Regenboogboom. Vervolgens sloot ze zich aan aan bij Toneelgroep Diemen waar ze van 2005 tot 2015 heeft gespeeld. In 2016 deed ze een uitstapje naar Demasque.

Marianne Vlieger -  Regisseur Koffie Verkeerd

Al meer dan 45 jaar is Marianne lid van ARTI. Ze heeft heel veel gespeeld in diverse mooie, bijzondere stukken. De laatste jaren is Marianne vooral bezig geweest met regie en vormgeving. Sinds de oprichting van de Artistieke Commissie is Marianne daarin actief. Op dit moment regisseert Marianne de ARTI Lab 'Koffie Verkeerd' met Edwin, Fenny, Chris en Gerda in de hoofdrol.

Mary Boekhorst

In 1976 begon Mary bij ARTI. Welke voorstelling haar het meest is bijgebleven kan ze niet zo 1 2 3 zeggen; ze hebben allemaal wel iets. Ze kiest toch voor 'Alice in Wonderland' waarin ze de kleine Alice speelde. Dick Meintjes (helaas alweer enige tijd overleden) speelde de grote Alice, hij was zo ongeveer 185-190 cm lang.

Paul Bode - Grimeur

Vanaf 1974 begon Paul bij ARTI en is daarmee één van de oudste actieve ARTI fans. In de begin jaren speelde Paul zelf nog, maar na een paar jaar vond hij het werk als grimeur toch leuker dan het spelen zelf. Zijn leukste herinneringen heeft hij aan 'Alice in Wonderland' omdat het op schmink gebied een uitdaging was. En aan Baba Jaga vanwege het schminkwerk en dat ARTI er het hele land mee doorgetrokken is.

 

Paul Misset - Techniek

Bij Heen en Weer is Paul voor de derde keer de technicus van ARTI. Creatief meedenken met de regie over belichting en muziek is de jus van het vak.

Zijn opgedane ervaringen met andere gezelschappen deelt hij graag met ARTI. Om dat vervolgens terug te zien in de voorstelling geeft hem de kick.

 

Toi Toi Toi!

 

Peter Philipsen

In 2010 meldde Peter zich zonder enige toneel ervaring aan bij ARTI en voelde zich meteen welkom. Hij heeft vooral van de rol Lopachin in Tsjechov's 'Kersentuin' en als kakkerlak in Kafka's 'Metamorfose' veel geleerd en genoten. Maar Peter voelde zich helemaal thuis als bisschop in 'Huis van Illusies'. Ook de nevenactiviteiten als decorklusser is voor Peter elk jaar weer even leuk.

Rieneke Kroese

Rieneke is in 1976 begonnen bij ARTI. Haar meest favoriet is 'Baba jaga' onder regie van Maarten Vonk. De stijl van het stuk was vernieuwend/kunstzinnig. Het huis dat gebouwd moest worden door de man die Rieneke haar echtgenoot speelde bestond uit maar liefst 250 groentekistjes dat steeds maar over het hele toneel verplaatst werd. De kistjes waren allen beschilderd door Lenie de vormgeefster met allerlei Chagall repro's.

Ronald Brandt

Ronald sloot zich in 2017 aan bij ARTI. Via het door hem zelf georganiseerde EONEF festival die elk jaar in Heerhugowaard werd gehouden heeft Ronald ARTI leren kennen. Hij heeft bij de groepen Simplex ('Gedaantewisseling' van Kafka) en Park Avenue gespeeld. Naast ARTI heeft Ronald zijn eigen 'Theaterbrandt' waarmee hij geregeld bij festivals en huiskamervoorstellingen zelfgeschreven solovoorstellingen speelt.

Shirley Mehilal

 Voordat ze in september 2018 bij  ARTI begon speelde Shirley  bij diverse gezelschappen in Amsterdam. Ze volgde een 2 jarige cursus amateur theaterschool, meerdere cursussen Stanislavsky (Cliff Sutton en Crea). En heeft ook nog meerdere masterclasses/cursussen gevolgd o.a. bij Dora van der Groen, Henk van Ulsen, Bart van Heel, Peter Oosthoek. Shirley is tevens coördinator van de Wijkjury theaterfestival en heeft ook nog 3 prijswinnende eenakters geproduceerd.

 

Suzanne Vink

Circa 26 jaar terug begon Suzanne bij ARTI.Het meest bijgebleven stuk is de monoloog 'Een donkere wolk' geschreven door onze eigen Rieneke over 'n psychiatrisch patiënt. Ze kan zich nog herinneren hoe ze als laatste moest spelen in Het Witte Theater te IJmuiden, ze voelde de energie in de zaal en besloot er voor te gaan. Het gevoel een zaal zo ingepakt te hebben heeft ze nooit zo ervaren. Vol trots gingen Suzanne, Rieneke en Sacha (regie) weer richting huis