@ Foto header Sandra Hoogeboom Fotografie

ARTI LAB

 

 

Naast een grote voorstelling in het voorjaar heeft ARTI ook het ARTI- LAB.

 

Binnen het ARTI- LAB kan elk ARTI-lid zijn/haar theatrale ideeën uitproberen, waarna er een productie tot stand moet komen onder leiding van een professional.

De spelers moeten zelf een cast, regisseur en stuk samenstellen.

ARTI heeft voor producties een kleine financiële ondersteuning.

Het ARTI-LAB brengt al vele jaren succesvolle producties die op vele eenakter-festvals worden gespeeld. Voorbeelden zijn;  'O O verleden', 'Koekjes',  'De Meiden' 'Opheilia' en 'Sweety' .

Eenakter  'koffie verkeerd'

Personages; Beatrix, Joost, Ferry, Gita, Tineke-Olga

Spelers; Gerda Westerdijk, Edwin Suurenbroek, Chris Vonk en Fenny Schouwink

Regie en tekst; Marianne Vlieger

Dramaturgie; Eefje Schouwink

Grime; Paul Bode

 

Bij de woningcoöperatie gaat het om grote bedragen. Dat gaat niet altijd goed en zorgt voor wrijving tussen de collega´s. Samenwerking is niet hun sterkste punt, kleine en grotere pesterijtjes zijn dan ook aan de orde van de dag. En dan is ook nog de koffiemachine stuk!

 

´Koffie Verkeerd´is een ARTI Lab productie ontstaan vanuit improvisatie.

Speeldata;

Eenakterfestival Toneelvereniging Ontwaakt in Huizen 7 en 8 maart 2020

Eenakterfestival Den Helder bij de Kampanje 10 mei 2020

Meer info volgt.

 

Première was tijdens eenakteravond Toneelgroep Diemen 9 november 2019, theater Omval.  Koffie Verkeerd was ook onderdeel van het eenakter festival Posthuis Vol 2 in Hoorn op 18 januari j.l.

 

ORGANISEER JE EEN EENAKTERAVOND EN JE HEBT NOG PLEK VOOR EEN LEUKE EENAKTER; LAAT EEN BERICHT ACHTER BIJ 'CONTACT' EN DAN NEMEN WE ZO SNEL MOGELIJK CONTACT MET JE OP!

ARTI heeft dit seizoen nog een productie lopen. Namelijk Mighty Society 1, geschreven door Eric de Vroedt onder regie van Itxaso Elosua Ramirez. De productie vormde een onderdeel van het theaterweekend Project 2020 wat plaats heeft gevonden 7 t/m 9 februari 2020 in De Boomsspijker. Toneelgroep ARTI is daarvan de mede oprichter. Drie Amsterdamse groepen, drie voorstellingen, drie speeldata. ARTI dacht  in eerste instantie dat het daarbij zou blijven,  maar gelukkig mag ARTI het stuk nog tweemaal spelen; één keer als huiskamervoorstelling (besloten) en één keer samen met de collega's van Koffie Verkeerd bij het eenakterfestival in Den Helder op 10 mei 2020.

Spel: Gerda Westerdijk, Suzanne Vink en Yvonne Heatlie